31 DECEMBER 2013

Allt är klappat och klart. Och jag är så peppad att jag snatt spricker. Nyår kommer bli p-e-r-f-e-k-t!

MITT 2013

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag tog studenten, vilket var den absolut bästa dagen i hela mitt liv. Jag åkte även på mina första resor utan mina föräldrar. Jag åkte till Chania med mannen i mitt liv och hans familj, jag åkte till rhodos med mina bästa vänner. Jag har gjort så mycket nytt så ord räcker inte till! Jag kommer aldrig, aldrig glömma år 2013.

 

 

Hur har ditt 2013 varit? Det har varit mitt livs år. Jag har fått uppleva livet som artonåring ända ut i fingerspetsarna, rest med mina bästa vänner och pojkvän, jag har tackat adjö till skolan och gett mig ut i arbetslivet, jag har haft mösspåtaging och åkt flak. 

 

Blev du kär i år? Jag blir mer och mer kär för varje dag  

 

Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma? Den 5 juni, klockan 12, då jag sprang ut från skolan med tårarna sprutandes ur ögonen och handen hårt hållen av bästis. Jag blir lycklig av bara tanken. Det är den bästa dagen i hela mitt liv. 

 

Vilka sånger kommer påminna dig om 2013? När vindarna viskar mitt namn med Roger Pontare. Hahaha den låten får mig alltid att asgarva och tänka på Rhodos. Trodde aldrig vi skulle snurra runt en strippstång klockan åtta på morgonen och skriksjunga till Pontare. 

 

 
Vad spenderade du mest pengar på? Studenten, mat och resor!
 

Vad är din största framgång 2013? Jag har vågat vara mig själv och stått för den jag är. Jag vågade testa nytt jobb och säga upp mig. Jag trotsade min sprutfobi när jag var på akuten och var tvungen att ta blodprov. Trotsade den ytterligare en gång när jag opererade bort min visdomstand (AJ!) och så trotsade jag min flygrädsla hela TVÅ gånger. Heja mig!

 

Vad är du mest stolt över? Jag är stolt att jag klarade av skolan. Sen är jag väldigt stolt över vårat UF-företag vi skapade. Vi klarade det med blod, svett och tårar och fick tillslut högsta möjliga betyg! Jag är stolt över min 14-sidiga affärsidé som jag smackade ihop över en kväll!

 

Vem har du umgåtts med mest? Niklas, Emma och Hanna

 

Har du haft ett förhållande under 2013? Ja, tllsammans med världens bästa prins

 

Vart reste du under 2013? Jag begav mig till Grekland hela två gånger!

 

Är det något du saknar år 2013 och vill ha 2014? Är så nöjd med 2013, saknade faktskt inget särskilt! Om det är något som jag saknar på rak arm så är det en ekonomi som tillåter det mesta!

 

Vad gjorde du på din födelsedag? Jag blev väckt av min fina prins av skönsång och paket! Senare på kvällen hade jag middag med mina bästa. Bjöd på champange och god mat! Sen dansade vi tills benen vek sig.  

 
Gjorde någonting dig riktigt glad? Mina vänner som alltid finns där, det gör mig glad och varm i hjärtat!
 

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre? Nej faktiskt inte. Alla mina val jag gjort under året har fått mig att hamna där jag är idag, så jag ångrar ingenting! Däremot hade jag kunnat satsa lite extra i skolan och inte skolkat så mycket. 

 

Vem saknade du? Jag saknade ingen särskild! Har alltid haft de personer jag vill ha i mitt liv nära. 

 

De bästa nya människorna du träffade? Har inte träffat så många nya ansikten det här året som jag kan komma på. Har mest spenderat tid ihop med mina bästa och älskat stunderna vi haft!

 

Vad vill du säga till dig själv inför 2014? Kör hårt, tro på dig själv, var med personer som får dig att må bra, res mycket och upplev saker. SKRATTA, VÅGA och ÄLSKA. Var inte naiv, våga slå dig på bröstet och säga att du är bra. För du är helt okej!


NYA NAGLAR OCH NYÅRSPEPP

Mina nya naglar som jag gjorde på mig själv igår♥
 
Hej på er! Har farit och flygit runt de senaste dagarna som en galning. Igår gjorde jag mellandagsrean ihop med Hanna och handlade in det näst sista inför nyår - sånt där som fransar och dylikt! Var ruskigt mycket folk inne i stan dock, förstår verkligen inte hur folk kan gå runt inne i stan och bara strosa omkring under dessa hysteriska shoppingtider. Hur som helst! Idag gick jag på stan med mamma och inhandlade det absolut sista inför imorgon. Jag är så peppad!!! Nu ska jag plocka fram allt vettigt som behövs inför imorgon, sen ska jag sova gott! Vi hörs iorgon, sista inlägget för i år kommer upp då!!! Woho!

INSPIRATION


JUST NU: LJUSMYS

 
Hej på er!  Har precis tänt en massa ljus och satt på en serie. Är så glad över mina ljus, haha, men dom är så fina och titta på och doftar så gott. Hur som haver, det här skulle inte vara ett inlägg om ljus. Igårkväll  så åkte jag och Niklas hem till Johan och Amanda på Gärdet för att avnjuta gott vin och en ännnu godare charkbricka. För att tillägga så låg det både tryffelbrie och vanlig brie på brickan. Som ni kanske inte vet så älskar (avgudar) jag brieost i alla dess former, kan lätt smocka i mig en hel ost på en kväll. I alla fall. Efter ett tag så gick vi alla skilda vägar, jag åkte och träffade Hanna på en mysig promenad. Den hade dock varit mysigare om man bortsett att himlen totalt öppnade sig när vi gick, men vi hittade ett tak att gömma oss under så det var inga problem! Jag kom hem genom dörren och somnade pladask vid ett-tiden. Nu ska jag däremot hoppa in i duschen för att sen åka in till stan och träffa mina favoriter på ett glas vin. Vi ses! 

NYÅRSLÖFTEN

Det här nyårslöftet lär ju vara det mest uttjatade löftet inom alla kategorier. Men att träna, röra på sig regelbundet och äta rätt är mitt löfte! Har alltid varit tanig som en daggmask, men på senare dagar har det hänt något med min kropp som jag gillar men ändå inte. Kurvorna har flyttat in på mitt kropp och jag har fått en rumpa, vilken jag aldrig trodde att jag skulle få skåda på min kropp. Dock har kurvorna medfört ett dåligt självförtroende likaså. Från att kunna äta vad som helst och fortfrande se tränad och fit ut, till att bli otränad och nästintill fläbbig. Nu kanske ni som känner mig att det kanske inte är så stor skillnad från förr - men det är det! För mig är det en g-i-g-a-n-t-i-s-k skillnad. Så nu ni, nu tar jag tag i den här skiten och förvandlar kurvorna till snygga kurvor istället för fläbbkurvor. Och till skillnad från alla andra nyårslöften som bara rinner ut i sanden - så ska det här gjutas i cement, ristas in i sten och förvandla min kropp till det snyggaste ni sett. Skämt åsido, men det ska i alla fall bli en förändring! 

INSPIRATION


MARC BY MARC JACOBS

 
Min fina klappis från Niklas. Jag älskar det redan. Kommer få pryda min handled alla dagar på året!

BEKÄNNELSER

Under mitt 19-åriga liv har jag bott på två olika adresser
Jag är rädd för mörkret, nattfjärilar och för att bli lämnad 
Jag har blivit opererad två gånger under mtt liv
Jag älskar att skriva lappar! Allt från godmorgon- till köpmjölklappar
Den enda jag gillar på julbordet är ägghalvor, köttbullar och skinka
Jag tror på kärlek vid första ögonkastet 
Mamma och pappa tänkte först döpa mig till Nicolina 
Jag har lovat mig själv 700 gånger det här året att jag ska börja träna
Niklas är min första riktiga kärlek och mitt första riktiga förhållande

DRINKKVÄLL

Några av mina fina ljus som jag fick i julklapp! Dofterna är: Saijo Persimon, Laguna och Pink citron! 
 
Hej mina vänner! Hoppas allt är bra med er! Bloggen råkade hamna i skymundan i några dagar, men det gör vär inget hoppas jag? Bra! Mina dagar har bestått av utgång med bästis (som förövrigt var den roligaste på länge, skrattade konstant) och massvis av mys med Niklas. Myset innehöll god mat, julklappsöppning och bio! Vi kikade på hundraårigen igår, den var väldigt bra. Bio var verkligen ett perfekt avslut på en mysig julhelg. Ikväll vankas det drink- och charkkväll hemma hos Johan och Amanda. Ska bli väldigt kul då jag inte träffat dom på länge, dessutom så tackar man ju inte nej till en kväll med lite hemmagjorda drinkar och massvis av skratt! Nu däremot är det dags för en lång (läs låååååååååååååååång) och välbehövlig dusch. Vi hörs lite senare! PUSS

JULAFTON

 
Hej på er! Ville bara kika in jättesnabbt och säga GOD JUL till er alla! Min dag har varit supermysig och jag har fått så fina klappisar. Kan visa bilder på vad jag fått imorgon! Har däremot en till julafton att se fram emot - min minijul med pojkisen! Vet dock inte när jag träffar honom här näst, det känns som att det var år och dagar jag träffade min kärlek sist. Så jag ser framemot varje dag just nu för att jag kanske träffar honom, haha. Nu ska jag äta en knäckemacka med julskinka, är väl min tjugonde för idag.... Nackdelen med julen är helt klart det hysteriska matintaget. Idag har jag ätit för fem personer. Typ. I alla fall! GOD JUL igen, hoppas er dag varit lika mysig som min! puss och kram

DAGEN FÖRE DOPPAREDAGEN

 
Hej på er! Granen är pyntad här i hemmet och klapparna ligger på plats. Köttbullarna är rullade och skinkan är klar. Nu börjar till och med jag få julkänslor. Är väldigt förväntansfull inför morgondagen! Att få öppna alla paket, äta sig tjock på julmat och att mysa med familjen. Varje jul vi har startar vi en ny tradition. Så var det inte för fyra år sedan, för då hade vi fasta traditioner i och med att mormor och morfar levde. Men för fyra år sedan så flög bägge två till himlen och vi fick hitta på våra egna traditioner. Första året utan att åka till mormor och morfar var märkligt. Jag hade gjort det under hela min uppväxt och sen helt plötsligt ska man inte det längre. Nu har jag vant mig lite med tanken att vara hemma, men det känns alltid som att något saknas. Den nya "traditionen" jag införde i år var saffranparfait på julbordet. Parfait är som en fransk "glass", så det ska bli väldigt spännande att se hur det smakar! 
Nu ska jag testa på hur skinkan smakar. En skinkknäckemacka innan sovdags är åtminstone en tradition som vi håller i! Om jag inte hör av mig imorgon så får jag önska er världens bästa jul! KRAM! 

FJÄRDE ADVENT

Såhär ser jag ut idag! Ser jag inte väldigt kort ut? Jag som sträcker mig 173 centimeter över havsytan ser snarare ut som 120. Får skylla på vinkeln! 
 
Hej mina vänner! Hur mår ni såhär dagarna före dopparedagen? Jag mår bra! Har handlat julklappar igår och idag och kan nu säga att jag är oerhört trött på människor, men det hör nog till! Annars så är allt bra med mig. Förbereder mig inför jul med klappar och massvis av julmys. Har pysslat med klappisar med mamma hela helgen, vi har verkligen fått ihop en fin bunt! Kan visa bild på vår lilla samling imorgon, så kan ni i samma veva få se julgranen samtigt! Känner verkligen att det här inlägget är otroligt osammanhängande haha. Så der är nog dags för mig att hoppa i säng! Vi ses imorgon! puss och kram

IDAG SAKNAR JAG

Dagen på Utö. För två somrar sedan åkte jag, Niklas, Niklas bröder, min svägis och Niklas mamma ut till Utö. Det var en dag full av mys, cykeltrampande och sol. 
 
Vi tog båten ut till Utö tidigt på morgonen. Det var sol och världens undebaraste sommarväder! Var så härligt att åka båt med solen i ögonen, saltvatten som skvätte och doften av hav.
 
Väl framme på Utö hyrde vi tandemcyklar för att ta oss runt på ön! Vi cyklade över två mil - vilket kändes odentligt i både rumpa och ben dagen efter! Tur att jag fick sitta bak, då kunde man låtsastrampa om vartannat..
 
Vi stannade på många olika platser för att titta på den fina miljön och alla fina byggnader. Utö är så fint!
 
Efter någon timma var vi äntligen framme! Vi var helt ensamma på stranden, vilket kändes lite lyxigt. Sanden var kritvit och len - vattnet däremot var kallt som is! Så om vi bortser från temperaturen i vattnet och tittar på vädret och allt annat, var det nästan som om vi var utomlands. 
 
Kändes verkligen att vi var ute till havs. Ingen ö så långt ögat kunde nå, saltvattenstänk och tångluft! 
 
Trots det kalla vattnet vågade vi oss i tillslut. Om det var skönt? Nej. Uppfriskande? Nja! Men en pussbild hann Vi i alla fall ta innan vi sprang upp och virade in oss i handdukar!
 
Efter några timmar i gassande sol och sand mellan tårna åkte vi hem igen. Den gassande solen på standen och de mil vi cyklade i solen hade helt klart givit resultat på brännan. På båten påväg hem kikade jag mig i spegeln och möttes av en knallröd näsa. Och då menar jag verkligen k.n.a.l.l.r.ö.d. 

INREDNING - INSPIRATION


MYSFREDAG

tre bilder från arkivet
 
Hej flickor och pojkar! Vad som stått på schemat idag var jobb och julpyssel med mamma. Slutade vid fyra-tiden efter en ovanligt lugn dag. Helt sinnessjukt hur bra man kan trivas på ett jobb. Åtta timmar känns som dryga halvtimman när dagen är klar. Älskar mitt jobb. Efter jobbet har jag haft myskväll med mamsi. Vi har pysslat, pratat och bara myst. Tanken var först att jag skulle ut idag, sen blev det ändrat till fika och tillslut inget alls, vilket var synd. Hoppas min mage blir bättre så jag får träffa mina favoriter snart. Nu ska jag däremot sova! Ska upp tidigt imorgon och åka till secondhandbutiken med mamma. Vi ska köpa massvis av pyssel. Har hittat en DIY-blogg som jag numera följer slaviskt, alla pyssel får mina fingrar att klia. Vi ses imorgon! Puss

INSPIRATION


TRÖTT-TORSDAG

 
Hej på er! Idag har jag inte kaxig ska ni veta... Vi trillade in genom dörren vid sex-tiden imorse efter en väldigt rolig kväll. Dock har jag verkligen fått chansen att känna av hur kul vi hade igår. Har mått som en påkörd gris hela dagen och inte riktigt vetat vad som varit upp eller ner. Har även väldigt ont i magen och är som en levande död - MEN imorgon är det fredag så jag ska inte klaga och då ska jag fika med mina fina, vilket är ytterligare en anledning till att inte klaga! Nu däremot dejta sängen i några timmar. Ses imorgon! 

INSPIRATION


NYÅR

Skor och klänning - Zara, klocka - MBMJ, lack - Dior
 
Skulle inte tacka nej till att dansa in 2014 såhär! Vem säger att du måste bära paljetter på nyår? 

BEKÄNNELSER

Jag är väldigt spontan, fast mer begränsat spontan
Min högsta dröm i livet är att jobba som volontär i Afrika
Min hårfärg just nu är min egna. Har sparat ut min utväxt i över ett år
Jag älskar att sova när det är iskallt i rummet. Då kan man kura in sig i lakanet
Vill verkligen börja träna igen. Förut tränade jag 3-4 gånger i veckan
Jag gick en treårig utbildning inom frisör trots att jag inte ville bli det
Gröna äpplen och grapefrukt är mina favoritfrukter! Söta, sura och syrliga
Minns knappt när jag shoppade sist

PEPPARKAKSBYGGE OCH UTGÅNG

Arkivbilder från 2010-2011. 
 
Godmorgon åå du lediga onsdag! Sov ut ordentligt imorse och vaknade runt tolv - SÅ SKÖNT.
Igår så kom Niklas till mig och vi bakade pepparkakshus ihop med Mamma. Det började som ett seriöst bygge. Jag måttade ut väggar och tak. Sen stoppade vi in dom i ugnen och det var då vi spårade ur. Alla måttade delar blev till snea, skeva, böjda, banandelar. Typ. Så vi spårade ur med kristyr, gelé och strössel. Bildbevis kommer dessvärre inte upp haha. Idag så ska jag i alla fall ut med tjejisarna! Ser verkligen fram emot det! Nu ska jag fixa naglarna och sen hoppa in i duschen. Vi ses!

INSPIRATION


TISDAGEN DEN 17 DECEMBER

Godmorgon! Idag är jag inte så kaxig av mig. Trött som ett djur! Så för att kompensera mitt otroliga osociala, trötta, tråkiga morgonhumör - får ni ett litet frukostcollage. Haha vilken schysst kompensation va? Idag står jobb (går inte upp såhär tidigt för att det är kul om det var det ni trodde) och pepparkakshusbak på schemat! Niklas komer hit också, så det blir mysigt! Men nu måste jag borsta tänderna, vi ses sen! Puss
 
PS. Nu är det bara en vecka kvar till julafton! Vart tog tiden vägen? 

16 DECEMBER

Den bästa dagen i mitt liv

Hej mina vänner! Lider av extrem bildbrist, så här får ni lite glädjekärleks-bilder. Det bara pirrar till i benen när jag ser dom. Vill göra det igen och igen! Vad gör jag just nu? Just nu sitter jag med färg i brynen och ansiktsmask i pannan. Försöker även planera lite inför nyår, men det går som det går... Känner sån stress över det där med nyår. Vill att allt ska vara så perfekt, vill inte ha några frågetecken. Men det blir nog bra så småning om ska ni se! Imorgon ska jag jobba igen, sen är jag ledig på onsdag. Då ska jag fixa några fina bilder till er! Ni ska även få kika på brallorna jag köpte här om dagen, såg att några av er frågat om dom. Bra va!? Nu ska jag kolla på Paradise hotel. Vi ses! Puss
 
update: tvättade bort färgen från brynen nu. Är röda bryn hett eller...? Älskar missfärgningar♥♥♥

VOLUSPA

Dofterna: Saijo Persimon, Suede Blanc, Laguna och Pink citron! 
Som ni alla säkert vet vid det här laget, älskar jag ljus! Ljus i alla former, färger och dofter. Och ljus är ju det som står högst upp på listan i år. Voluspas ljus ligger mig varmt om hjärtat och dessa fyra är mina favoriter. Önskar mig alla i julklapp. Ljus är förövrigt en perfekt julklapp att ge bort till vännen, sambon, mamma, farmor, mormor - you name it. Enligt mig kan man inte ha för många ljus! Dock måste man vara noga med att släcka ljusen efter sig. Igår  var jag med om en väldigt obehaglig incident. Jag hade tänt ljus och satt på en film. Råkade somna efter halva filmen och vaknade upp av att hela rummet var fylld av mörk, tjock rök. Var väldigt obehagligt! Så hädan efter kommer jag vara superduper noga med att släcka efter mig!  Var det ni också! Puss

INSPIRATION


GODMORGON MÅNDAG

Hur gott ser inte det här ut?
Godmorgon! Här sitter jag och låtsas som att solen skiner. Ska gå till jobbet alldeles strax och bli bemött snoriga barnpussar. Älskar verkligen att jobba med barn, det är så givande. Du får liksom betalt för kärlek och pyssel, och just de punkterna är jag rätt så bra på - speciellt det sistnämnda. Älskar att pyssla! Nu ska jag sluka i mig resten av gröten och sen ta den lilla promenaden jag har ner till jobbet. Vi ses sen. Ha en bra dag! Puss

INSPIRATION


IDAG DRÖMMER JAG MIG BORT TILL...

THAILAND! Att spendera vintern med lite varmare klimat var verkligen inget vi tackade nej till, så för ett par år sedan begav vi oss mot varmare breddgrader och närmare bestämt Hua-Hin. 
 
Hotellet var som en reseannons. Lugn och ro, stor pool och värme. Det var ren magi!
Vi bodde bara ett stenkast från vattnet. Sanden var vit och vattnet var varmt.
Den obligatoriska turistbilden, en Tuk-tuk! Tuktuk tog vi vart vi än skulle. Till restaurangen, nattmarknaden, gallerian, rubbet. Så enkelt och så billigt!
Vi besökte ett stor träsk. Som ni ser på första bilden var det som en gång bland massvis av träd. Det var så sjukt stort. Vi fick gå upp i ett utkitstorn och det enda vi såg var träd, träd och åter träd. Kan knappt förklara hur stort det var. Efter träskvisiten åkte vi på en lång båttur runt träsket längs hamnen.
På första bilden ser ni en fladdermusgrotta. klockan nio varje kväll flög fladdermössen ut. Miljarders, miljonerns fladdermöss strömmade ut i cirka en timma. Dom flög som i en lång lakritsrem. Det var så häftigt. 
Vi passade även på att besöka elefanterna! Dom hade en stor show där elefanterna cyklade, spelade bakset och masserade. Pappa blev utvald ur publiken och fick massage från den största elefanten. Såg så märkligt ut att se sin pappa ligga på marken men en elefant klivandes på. 
Jag och pappa blev bästa vän med hundarna. Vid varje frukost stoppade vi några mackor i fickorna och gick ner till stranden. Där satt vi med solen i ögonen, klockan sju på morgonen och matade hundar. 
 
Som sagt. Idag jängtar jag tillbaka till det här. Att ligga på en solstol och bara njuta av att göra ingenting.

TREDJE ADVENT

Hej på er! Håkan igår var magisk. Verkligen helt perfekt. Dock var våra platser snäppet sämre, men vi gjorde det bästa av situationen och dansade tills vi var tvungna att gå hem. Efter konserten sprang jag förbi ett födelsedagsfirande för en vän och passade även på att fånga en kyss från min fina. Var hemma vid ett ungefär och somnade direkt. Vaknade vid elva imorse och har sen dess slukat i mig julkänslor och lussebullar. Ska fortsätta med det nu, ville bara svänga in och säga hej! Vi ses, puss

HÅÅÅÅÅÅKAAAAAAAAAN

NU SMÄLLER DET! Jag är så taggad att jag knappt vet vad som är upp och ner!

LÖRDAGSMORGON

 
GODMORGON! Var uppe innan tuppen imorse och sprang milen. Haha ni gick inte på den va? Det gjorde inte jag heller... Men tidig var jag i alla fall! Kom hem för tjugo minuter sedan och åt precis upp dagens andra frukost. Gjorde en himmelskt god färskpressad juice med grapefrukt och kiwi. Smaklökarna dansade disco bland allt surt och beskt. Älskar det. Var förresten förbi second hand butiken som ligger i närheten av mig och fick med mig två snygga bootcut jeans, så nu kan jag dansa i takt med Håkan ikväll med nya snygga brallor. Kan svänga byxbenen i takt med musiken á la Abba. Partybrallor. AJA, nog pratat om byxor. Nu ska jag ut på promenad med hundarna, sen blir det lussebullebak (eller busselulle som jag fått för mig att det heter). Vi ses snart! Puss

JUST NU

Hej på er! Kom nyss hem efter jobbet. Blev väckt vid sjutiden imorse av att jag skulle börja tidigare. Så fyra timmar innan jag skulle börja stod jag nere bland lussebullar, lucior och tomtar. Var väldigt mysigt. Vad jag gör just nu? För tillfället lyssnar jag på Håkan och peppar så mycket inför imorgon. Om tjugofyra timmar har jag mött upp Emma och peppar med säkerhet som två galna apor eller något. Gah. Jag kan knappt bärga mig. Nu ska jag i alla fall hem till Niklas och vara barnvakt. Vi hörs lite senare eller imorgon! Puss 

INSPIRATION


BRÖLLOP I TROSA

Satt och drömde mig bort lite och tanken hamnade i Trosa. Förr förra sommaren var min familj och jag på våra vänners bröllop. Det var två fina dygn, fyllda av kärlek! Tänkte att jag kan dela med mig av det till er! ♥
 
Vi anlände till Trosa en dag innan brölloppet ägde rum. Vi checkade in på Stadshotellet, hängde in våra klänningar, la necessären på plats och testlåg lite i sängarna. Brudparet knackade på dörren. Det hade blivit dags för spa och lunch! Lunchen bestod av en räkmacka (helt klart den godaste räkmackan jag ätit). Efter luchen kollade vi runt lite i butiker för att sedan däcka på våra hotellrum. 
Dagen med stort D! Brölloppet. Vädret var perfekt, solen sken och det var varmt. Vi gick i samlad trupp till kyrkan. Det såg så fint ut när alla gick tillsammans längs kanalen, alla var finklädda upp till tänderna och det bara osade kärlek så långt ögat kunde nå. 
Pappa, som var bestman, och brudgummen hade matchande vita blommor i kavajslaget.
Väl inne i kyrkan satt jag med gråten i halsen. Allt var bara så fint. Fick rysningar i hela kroppen och jag tror nog att det smet ut en och annan tår från ögat. Brudparet och deras son var så fina. 
 Efter vigseln var det dags för riskastning, eller i det här fallet risbombning. 
 Såhär såg jag ut dagen i ära. Och jag vet att de flesta av er tänker "vit klänning på ett bröllop?" och ja det stämmer! Jag rådfrågade med bruden först och hon sa att jag självklart skulle ha på mig den! Så, vit klänning blev det! 
Efter vigseln var det dags för Brölloppsmiddag.  
 Bröllopsmiddagen var så god. Västerbottenpaj till förrätt - vilket är en av mina favoriter, och det här var inget undantag! Efter middagen, bröllopstårtan och dansen var jag så mätt att jag rullade ner för trappen och hela vägen in i säng. 
 Dagen efter brölloppet åt vi världens godaste frukost. Sen begav vi oss till hamnen i Trosa. Vi kikade i butiker, åt glass och njöt av en helt perfekt sommardag. 
Trosa är en väldigt fin stad, speciellt nere vid kanalen. Det är stora byggnader och många rosor som pryder husväggarna. Så fint! 
 Efter två härliga dagar i Trosa var det dags att åka hem och pussa på pojken min. Var så uppfylld av all kärlek efter de två dagarna att jag inte kunde hålla händerna borta från min prins när jag kom hem! 

TORSDAG

Gammal bild på mig och Linnea. 

HEJ! Ledsen att jag inte kikat in förrän nu, men har spenderat hela dagen med Niklas i det fina vädret. Vi tog oss en långpromenad efter "frukosten" och efter det har vi mest bara pratat och tagit det lugnt. Väldigt skönt med en heldag av bara lugn! Gårdagen var däremot allt annat än lugn, haha. Mötte upp tjejerna hemma hos Linnea igår. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, drack gott och skrattade. När klockan blev tolv så åkte vi in mot stan för lite dans. Kom i säng vid halv fem ungefär och vaknade vid tolv-tiden i morse. Snart ska jag och Niklas åka hem till mig, ska jobba i morgon så jag måste sova hemma. Lite småjobbigt att behöva åka kommunalt i cirka två timmar när man är trött som en apa, men jag får bra sällskap så jag tror att jag överlever. Vi ses sen! PUSS

BEKÄNNELSER

Jag har varit sjuk i snart en månad, blir aldrig frisk! 
Är väldigt överkänslig mot nickel. Har fått ett stort sår på magen efter jeansknappen
Firar 28 månader med Nickepickepö på fredag, trodde aldrig vi skulle hålla så länge
Jag älskar matlagningsprogram i alla dess former
Har gått ut varje helg sen jag blev arton. Sinnessjukt om man tänker efter! 
Har sovit med min katt Felix bredvid mig i över 16 år
Jag ville verkligen ha hål i naveln när jag var yngre, tjatade varje dag
När jag väl fick ta hål i naveln var det inte kul längre, så då ville jag inte 
Blir kallad för Liten hemma. Blir varm i magen varje gång mamma säger det till mig

INSPIRATION


FÖRSTA STÖRSTA KÄRLEKEN

♥ För ungefär tre år sedan spelade jag in en dokumentär med svt som heter Första största kärleken
 
Sommarlovet till tvåan är det mest händelserika sommarlovet jag varit med om. Jag hade precis gått klart mitt första år på gymnasiet och var lite smygförälskad i en kille. Vi hade pratat till och från i ungefär ett halvår och vid den här tiden hade jag börjat utveckla en liten förälskelse. Min dåvarande bästa vän Lovisa hade precis fått en lägenhet där vi spenderade mycket tid tillsammans. En dag blev vi uppraggade av två producenter som ville göra en dokumentär om kärlek. Allting var så spontant, men jag gillade verkligen den här killen och berättade om hur vår "relation" såg ut. De nappade direkt. I 40 dagar skulle vi spela in den här dokumentären. 40 dagar är länge! Under dessa 40 dagar bodde vi i princip i Lovisas lägenhet, vi blev som sambos. Ja åkte då fram och tillbaka mellan lägenheten, hemma och killen. All tid jag la ner på kommunaltrafiken, var så värt det.
I början märkte jag av kameran hela tiden. Jag var obekväm med att någon alltid gick efter, obekväm att ha en mikrofon fastsatt på byxlinningen, obekväm att inte få prata hemligheter ifred. Efter ett tag vänjde jag mig. Sa tillslut allt jag tänkte på och märkte knappt av dom. Vi hittade på så mycket saker, jag och Lovisa. Vi gjorde en sommarlista som vi skulle bocka av innan sommarn var slut. På listan stod det bland annat att vi skulle se Håkan på allsång. Det gjorde vi! Och killen jag tyckte om var också där. Jag minns att han la armen om mig när kameran filmade oss. Då flög fjärilarna runt i magen som om att det inte fanns någon morgondag. Kvällen efter allsång var magisk. Vi nakenbadade, köpte 3,5or och satt på en parkbänk hela natten. Egentligen hatade jag öl, men jag var förälskad och gjorde allt för att visa det. Den natten sov vi ihop för andra gången. Tiden efter det hade vi mycket fester i lägenheten. Killen var alltid med och kamerorna likaså. Sen åkte han bort i en vecka. En natt vaknade jag av ett sms från honom. "Sitter på stranden och tänker på dig. Hoppas allt är bra. Jag tycker om Dig".
Dagarna gick och snart var de 40 dagarna över. Jag och killen cyklade ner till vattnet och badade. Han tyckte om mig, det hade han sagt fler gånger än den gången han var utomlands. Vi höll handen framför kameran, visade vår kärlek för andra. Det var det sista vi spelade in. Vi cyklade hem på en oväxlad gammal cykel från vattnet, har nog aldrig skrattat så mycket i hela mittliv. Några dagar efter, den trettonde augusti, säger han de tre finaste ord jag någonsin hört. Det finaste av allt är att jag fortfarande får höra det av samma kille. Av Niklas. Killen jag hade som sommarromans, som jag fick spela in en film med. Killen som jag älskar och än idag håller i handen.

UTGÅNGS-ONSDAG

 
Hej på er! Sitter på tåget just nu på väg hem från Nilleman. Vi har haft världens mysigaste morgon ihop. Vi har lagat pannkakor och varvat det med pussar. Är så kär att jag spricker. Idag ser i alla fall planerna ut på det här viset; hem och pyssla om mig själv och sen möta tjejerna för lite drinkar för att sen gå ut och dansa till benen inte klarar mer. Brukar inte gå ut på onsdagar, så det ska bli kul att se vad en vardagsutgång har att erbjuda! Nu ska jag lyssna på Håkan (peppen inför lördag är enorm) och gunga i takt med tåget. Vi ses sen! Puss

JULMYS PÅ STAN

Riktigt kassa mobilbilder, men jag "glömde" kameran hemma, så vi skyller på det!
 
 HEJ PÅ ER! Satte mig nyss i soffan med min andra hälft. Vi gick på stan och tog en tripp inne på NK tidigare. Som jag skrev i tidigare inlägg önskar jag mig ett armband från Marc Jacobs. Armbandet har dessvärre varit slutsålt i hela stockholm så länge jag kan minnas, men idag hittade jag det inne på NK! Tog mig ett lyckoskutt. Annars så är allt bra med mig. Imorgon ska jag ut och svänga mina lurviga med tjejisarna, på fredag ska jag jobba och fira mina och Niklas 28 månader och på Lördag ska jag på Håkan och ha drinkkväll. Kommer bli en så bra vecka! Nu ska jag attackera Niklas med pussar, hoppas att han inte läser det här innan jag gör det. Får skynda mig! See you soon! Puss

VICTORIA'S SECRET FASHIONSHOW

 
Ikväll sänds Victoria's secret i de förenta staterna. Jag är så pepp att kika så jag ska försöka streama det till datan. Niklas klagar för en gångs skull inte över vad jag vill kika på. Fast vem skulle göra det? Modellerna är ju helt klart ett gäng tjejer man skulle kunna bli lesbisk för. Candice är min favorit, inom alla kategorier. Hon är "sex på ben". Perfekt med andra ord! 

INSPIRATION


TISDAG

Såhär ser jag ut idag. Jag kör vidare på kjol och stickad tröja. Trivs så bra i den här matchningen så det är nog inte sista gången ni får se mig i det! Stövlarna är från din sko och kappan från h&m
 
Hej på er! Skulle egentligen gå upp vid tio imorse och carpa dagen (klyscha #1), men eftersom solen hade beslutat sig för att inte gå upp imorse, kramade jag om Niklas och somnade om. Vaknade istället vid tolv-tiden, vilket var väldigt skönt! Idag hade jag och herr Nilsson (eller Niklas som ni är vana att läsa) tänk att gå på julmarknad och äta brända mandlar, men med tanke på hur vädret ser ut utanför så känner jag att vi kan skjuta fram det någon dag. En kaffe och en nybakad lussebulle skulle däremot inte sitta fel! Vi får helt enkelt se vart dagen tar oss (klyscha #2). Nu babblar jag helt klart för mycket! Vi ses!

INSPIRATION


SVAR PÅ FRÅGOR OM PÄLSEN

Har fått många frågor om pälsen och det andra som jag hade på mig i inlägget under! Tänkte att jag kunde svara på det i ett inlägg. Pälsen köpte jag på second hand för 150 kronor, helt klart mitt bästa köp någonsin! Stövlarna är från Roots och halsduken med volanger som jag använder under pälsen är från åhlens. Superkul förresten alla ni nya som hittat hit! Jag välkomnar er med öppna armar! ♥

CORNELIA OCH ISACCO

Såhär ser jag ut idag! Älskar matchningen med kjol och stickad tröja. Speciellt med ett par stövlar till! 

Kände att jag kanske tog vatten över huvdudet när jag beslutade mig för att ta bilder med självutlösare, stativ och en hund som är större än mig. Tog kanske över sextio bilder varav typ 10 blev bra. Isacco beslutade sig för att springa iväg, välta stativet, hoppa upp och krama mig (som jag förövrigt fick bild på). Haha men tillslut så förstod han att stativet fick han inte gå nära. Det var helt klart en utmaning, men en rolig sådan! Älskar min "lilla" snuff. Nu ska jag tända ljus, storstäda och laga mat. Är ensam hemma ikväll så har bjudit hem Niklas på middag. Hörde jag wifey? Tänkte väl det! Vi ses! 

MÅNDAG DEN 9 DECEMBER

Fick äntligen sova ut imorse! Vaknade vid elva-tiden med solen i ögonen. Låg kvar och drog mig tills nu, så otroligt skönt och välbehövligt. Dock har jag drömt en miljard olika saker inatt. Jag har jobbat i en djurbutik, sprungit marathon, parat ihop mina vänner med olika killar, varit på grönalund och åkt rutschkana med min chef. Haha, som sagt, många drömmar var det. Vad jag ska göra idag? Tackar som frågar! Tanken idag är att ta en långpromenad ute i kylan, för att sen träffa Niklas. Ska bli mysigt att äntligen få träffa min prins igen. Nu ska jag ta något att äta, blir nog grapefrukt eller julgröt. Slumpen får avgöra vad som hittas på! Vi hörs. Puss

INSPIRATION


BEKÄNNELSER

Jag klarar inte av ljudet från när folk drar in snor eller hostar slem
Jag blir jämt rastlös av mig framåt kvällarna
 Jag minns knappt när jag gick i stan sist, går hellre på söder och dylikt
Förut var jag såå svartsjuk, numera rycker jag på axlarna för de mesta
Jag är inte alls den personen som lever för musik. Glömmer jag hörlurarna är det inte värsta grejen
Jag vill så gärna börja gymma och bli kompis med min kropp igen
Förut var jag värdelös på allt som hade med matlagning/bakning och göra, nu älskar jag det
Jag har sämsta humorn bland alla jag känner. Skrattar åt allt och inget
Älskar citrusfrukter. Mandariner, clementiner, grapefrukt, citron, lime... you name it

I MITT BADRUMSSKÅP...

...Hittar ni dessa tre! Helt klart några som har bott på mina naglar de senaste månaderna. Älskar ljusrosa lack på halvlånga naglar. Topplacket gör att färgen sitter som sten och så ger det en fin glans! Lacken blir dina för 150 kronor styck och håller hur länge som helst. TIPS! Om nagellacket börjar bli segt och gammalt, droppa några droppar av nagellacksborttagningsmedel i flaskan, skaka om och använd sedan som vanligt! Då slipper du slänga nagellacken när de börjar ge upp. Superbra! 

INSPIRATION


ANDRA ADVENT

Hej hörni! Har skrivit om det här inlägget sjuhundrafemtio gånger, det fungerar inte riktigt ordentligt i huvudet idag. Jag får väl skylla mig själv på den fronten då vi hade väldigt kul igår! Mötte upp Linnea igår för att åka hem till Emma och äta pizza och dricka vin. Vi hade väldigt kul och pratade om allt mellan himmel och jord. När vi väl kommit in till stan gick vi till Magenta där en kompis hade bord, sen drog jag med Emma till Berns. Det var länge sen jag skrattade så mycket som jag gjorde igår! Var i alla fall hemma vid fem-tiden och somnade på direkten. Vad som står på agendan idag är adventsmys i massor! Vi ska baka pepparkakor och lussebullar. Ska bli sååååå mysigt! Vi hörs sen. Puss

JUST NU

Fixar mig inför kvällen! Är så pepp inför att träffa mina tjejisar! 

SECOND HAND OCH JULMYS

Min fruktost imorse! Julkänslor med apelsin och kesella med äpple- och kanelsmak.
Godmorgon! Vaknade vid tiotiden imorse och åkte till en second hand butik som ligger i närheten från mig. Hittade ingenting, men det var så mysigt att gå runt bland glada månniskor när snön yrde omkring utanför. Ska hoppa in i duschen snart och börja fixa mig inför ikväll. Ska hem till Emma ihop med Linnea och äta middag och dricka gott. Sen går vi nog ut och dansar tills vi storknar, ska bli väldigt roligt! Vi hörs snart! Puss

FREDAGSMYS

Hej mina fina! Sitter i soffan ihop med Mamma och Niklas. Jag hade bestämt mig för att bojkotta idol först men nu sitter jag här ändå och kollar på Kevin och Elin. Kevin floppar. Elin toppar. Heja Elin. Idag har varit en ny och lärorik dag. Jobbade på dagis med de yngsta barnen vilket var så mysigt! Alla var så söta och gosiga, mitt knä har varit upptaget från åtta till fyra. Allt var så bra om man bortser från stormen Sven som beslutade sig att dyka upp under våran två timmars utomhustid. Höll på att dö av köldskador. Fy! Nu ska jag fortsätta kolla på idol och måla mina naglar inför imorgon. Puss

RÄDDAREN I NÖDEN

Den här lilla krabaten är min räddare i nöden. På vintrarna får jag torr och blämmig hy, men det är inte bara min hy som drabbas utan även mina läppar. Dom blir nariga, trötta och flikar sig. Sen jag fick upp ögonen för den här så har dom räddat mina läppar och gjort dom pussvänliga året om. Helt klart en investering som är värd priset! 175 kronor fattigare, men ett par fina läppar rikare! Spring och köp. 

INSPIRATION


SERIETORSK

Hej fina ni! Kul att se att många nya hittat hit! Sånt gör mig lycklig! Ligger just nu i sängen och kollar på Pretty little liars. Så bra! Har aldrig tidigare varit en serietorsk, men nu när jag är inne på fjärde säsongen får jag lov att erkänna. Utöver serien så äter jag en grapefrukt och dricker citrus-te. Nu jävlar ska jag bli frisk! Sällskap har jag i form av en kanelkringelkatt vid fotändan. Mysigt! Ska tända några ljus och fortsätta kolla på serien. Mitt favoritljus just nu är helt klart mitt Burberry ljus med doft av... Burberry! Doftar så gott! Vi hörs! Puss 

BEKÄNNELSER

Jag har en kärlek för sura och syrliga saker 
Jag älskar ljus i alla dess former. Inget mys utan ljus!
Min största dröm i livet är att jobba som volontär i afrika
Jag saknar skolan väldigt mycket. Saknar gemenskapen och vännerna
Jag är väldigt rädd för döden, men fascineras ändå om vad som händer efteråt
Jag och min pojkvän Niklas träffades i ett socialt medie och har nu varit tillsammans inmer än 2 år
Det här året är det första som jag längtar efter julen och snön. Ska bli så mysigt! 

ANGELOLOGY

Det här fick följa med mig hem igår! Är så nöjd med läppstiftet. Det ger sådär lagom med färg och återfuktar på samma gång. Färgen är lite brun/beige/rosa. Har letat efter ett sånt läppstift ett tag men utan resultat - men tillslut blev det mitt! Supernöjd med tröjan oxå. Kommer passa fint ihop med mina vita jeans och mina stövlar! 

GOD EFTERMIDDAG

Hej hörni! Hoppas allt är bra med er. Med mig så är det sådär. Har vaknat hela natten av hostattacker som gjort att jag inte kunnat andas. Väldigt obehagligt faktiskt. Så man kan säga att jag har mått bättre! Trycker i mig allt som innehåller C-vitamin för att bli friskare snabbare. Nog pratat om sjukdomar! Det som står på agendan idag är gamla Elle-tidigar, nagelpyssel och c-vitaminer. Ska jobba imorgon så jag passar på att ta en dag av egentid och massa mys. Dock har jag fortfarande inga ljus, så mysfaktorn är inte riktigt hundraprocentig. Men jag löser det på något vis! Vi hörs lite senare! Puss

JUST NU

På plussidan:  Imorgon är det torsdag, vilket innebär att det snart är lördag. Ska snöa imorgon (äntligen lite julmys och pulka). Jag har fått tillbaka motivationen att börja träna igen, såfort förkylningen lagt sig kör jag järnet. Jag har köpt ett jättefint läppstift. Jag har dom bästa vännerna som finns på denna jord. Jag ska gå på Håkan med min bästa vän. Jag har världens finaste pojkis. 
 
På minussidanJag hostar snart upp lungorna. BLIR ALDRIG FRISK(!!!!!). Alla ljus här hemma är slut, så mysfaktorn är lika med noll. Inte så mycket på minus med andra ord. Vilken lyx! 

INSPIRATION


EN TRIPP TILL LAGER 157

Hej fina ni! Idag var verkligen en dag när solen aldrig gick upp, en dag som i vanliga fall hade bestått av serier och massvis av tända ljus. Men min rastlöshet tog över för några dagar sedan så igår beslöt jag och Emma oss för att åka till lager 157 i haninge. Jag brukar åka till haninge, på grund av att jag har en pojkvän som bor på andra sidan jordklotet, men det har nog aldrig tagit så lång tid som det gjorde idag! Men men, kul hade vi på vägens gång! Fick med mig en beige tröja och ett läppstift hem. Fick äntligen stilla mitt shoppingbehov. Har haft en väldigt rolig dag med min favorit pingla i alla fall.
Förövrigt så försökte jag ta en dagens outfit idag. Det gick som det gick och jag skäms för mycket för att ens lägga upp det. Kämpade i kanske en halvtimma med att få rätt vinkel (hängde bland annat upp kameran i trädet) men efter mycket om och men så gav jag upp. Med andra ord - inga bilder för beskådning. Vi hörs sen! Puss

GODNATT

Hej! Julbaket gick käpprätt åt skogen. Aldrig bakat så dåligt i hela mitt liv tror jag haha. Så ni som önskat efter bilder får nog gräva djupt nere i min soptunna här hemma för att få skåda något som ska likna en macaron. Aja, sånt som händer! Imorgon ska jag i alla fall äntligen få hänga med min pingla! Vi ska ta oss ut till Lager 157 och se om vi hittar något kul. Jag har spanat in hemsidan och förälskat mig i en mössa och några blusar. Får hålla tummarna att jag hittar dom när jag är där imorgon! Nu ska jag äntligen få sova, ville bara kika in innan jag gick och la mig! Vi hörs. Godnatt♥

JULKLAPPSTIPS

Drog ihop två collage med julkappstips! Sug åt er av tipsen och låt inspirationen flöda!
 
Fina inredningssaker såsom kuddar och plädar. Perfekt i julmyset. Dom här är ifrån Missoni Home // Ett borstset till sminket // Härliga hudkrämer från Molton Brown. Dom här doftar ljuvligt // Fina koftor i cashmere från Zadig et Voltaire // Mysiga doftljs från Diptyque, kan aldrig ha för många ljus!
 
 
 Superfint underklädeskit från Hanky Panky. Älskar trosorna! // Mobilskal från MBMJ // En upplevelse i form av ett par drinkar på stan eller varför inte en vistelse på hotell? // Ett par mysiga tofflor i vinterrusket sitter aldrig fel, dessa kommer från HM // Ett datorfodral från MBMJ // Självklart att ett fint ljus från Voluspa får vara med på listan. Som jag sa tidigare, man kan aldrig ha för många ljus! 

GODMORGON

Hej hörni! Vaknade vid tiotiden idag av ett sms som innehöll en massa olika tider som jag skulle jobba på dagis. Helt klart ett godkänt sätt att vakna på! Efter det så somnade jag om till och från och vaknade tilllslut halv tolv. Fick typ ångest av tanken att ha sovit bort halva dagen, men det var väl lika bra så jag blir frisk någongång! Blev förkyld för två veckor sen och det har inte riktigt gått över. Nu har förkylningen övergått till en tappad röst och svullna ögonlock. Aja. Planerna för idag är julbak! Ska försöka mig på saffransmacarons. Jag som är en riktig sucker för macarons kände mig nästintill tvungen att testa en juligare variant! Hoppas dom blir lika fina som jag föreställer mig! ♥

INSPIRATION


KÄRA TOMTEN

Snodde ihop ett collage av diverse saker jag önskar mig. Har verkligen fått en dille på doftljus i alla olika skepnader och dofter. Voluspa har alla de dofter som ligger mig varmt om hjärtat just nu och därför toppar dom även listan! Saijo Persimon, Laguna, Suede Blanc och Pink Citron doftar så gott! Den som toppar andraplatsen i år är en Louis Vuitton Neverfull. Behöver inte ens förklara varför den existerar på min lista. Den är helt enkelt bara för snygg för att inte vara med! Tredjeplatsen tas över av ingen mindre än Marc Jacobs. När jag fyllde nitton fick jag ett halsband därifrån (av världens finaste pojkis) och nu har jag fått mersmak och önskar mig även ett par örhängen. Så fina! Utöver det som inte finns på bilden, men som samtidigt platsar på listan, är det bland annat en ballongvisp, cupcakes-plåt, Burberry parfym och ett fint nagelkit. Funderar på att önska mig en prenumeration från Glossybox likaså, men jag ska suga lite på den karamellen! Nu längtar jag verkligen till julen och att få köpa julklappar! Så mysigt! ♥

IN PÅ BARA SKINNET

Jag har verkligen fått en grej för bygellösa spetsbhar. Tycker till exempel att det är så fint att se ett bredare bhband kika fram under en stickad tröja. Dessvärre ärvde jag inte värsta monsterpattarna från min mor när jag föddes, så jag påminner lite om en pojke om jag bär en bh som inte har någon stoppning, men jag kan ändå inte låta bli att drömma mig bort bland underklädernas värld. Kanske är det dags att kasta bort min lilla tvångstanke att små bröst är osexigt och investera i en riktigt fin spetsbh - den till vänster tilltalar mig något enormt! Eller så kanske jag borde önska mig den i julklapp av min jultomts-pojkis, han är ju trots allt den enda som ser min in på bara skinnet. återstår att se helt enkelt. Men en sak är säker, den kommer vara min inom kort! 

INSPIRATION


DECEMBER

Jag är tillbaka på riktigt den här gången! Med ny design och ny energi välkomnar jag mig själv med öppna armar in i bloggvärlden igen. Mycket har hänt sen sist, men inte riktigt lika flådiga saker som nämnts i tidigare inlägg, vinter har det i alla fall blivit sen sist. Dock saknar jag snön så man får ta del av den där riktiga julkänslan - men det kommer väl så småning om. Hur som helst så är det mesta oförändrat. Bor på samma ställe, umgås med samma vänner, pussar samma kille och äter samma mat. Typ. Jobb har jag i alla fall fått! Numera jobbar jag som vikarie på ett dagis, vilket är SÅ KUL. Trivs som bara den. Nu vet ni i alla fall lite (i princip ingenting alls) mer om vad jag gjort på senaste. Vi hörs! Puss

INSPIRATION

 

RSS 2.0